Microsoft dumpt ClipArt, een generatie in de rouw

ClipArt, een van de grafische legendes van het Office kantoorpakket van Microsoft, zal aan de zijkant geschoven worden door zijn schepper, en zijn dagen eindigen zoals zoveel andere cult programma’s van toen, in de vergetelheid.

post-image-3

De reden? De meeste mensen gaan hun illustraties rechtstreeks op het internet zoeken. ClipArt zal dus vervangen worden door het zoeken naar afbeeldingen bij Bing. Gedaan dus met het eeuwig zoeken naar een pictogram dat zoveel mogelijk strookt met het idee dat u in uw document oppert. Voorbij, het illustreren van een presentatie met afbeeldingen die nog uit de koude oorlog zouden kunnen komen. Gedaan met de “cadeaubonnen”, door uw ouders met liefde en creativiteit bijeen geknutseld, met vectorafbeeldingen in pastelkleuren.

Het nieuwe zoeken naar afbeeldingen bij Bing zal u al dit niet brengen, maar het moet gezegd worden dat het u wel veel meer opties en mogelijkheden zal bieden.

Laat ons dus in schoonheid afscheid nemen van een van de pioniers van een illustratie die voor iedereen toegankelijk was. Salut, artiest!

Back to top button
Close
Close