Waarom posten de merken tegenwoordig meer video`s op Facebook dan op YouTube?

Het is officieel, in plaats van hun video`s via YouTube te delen, zetten de merken nu hun video rechtstreeks op Facebook online. De cijfers liegen er niet om. Dit zijn de redenen voor deze gedragswijziging.

post-image-3

In oktober had SocialBakers statistieken gepubliceerd die de snelle groei van Facebook Video bij de merken aantoonden. Op het sociale netwerk oogstten de video`s die rechtstreeks via de tool van Facebook online gezet werden toen al meer interactie en het aantal bleef maar exponentieel groeien.

Sindsdien hebben de op Facebook geposte video`s in snel tempo de via YouTube geposte video`s volledig ingehaald, en dat in alle bestaande statistieken.

SocialBakers heeft meer dan 180.000 video`s geanalyseerd, gepost op meer dan 20.000 Facebook pagina`s beheerd door merken, bekende personen, enz.

Facebook heeft in november officieel de overhand gehaald op YouTube, maar de kloof werd echt groter in december, met 20.000 video`s die de merken meer op Facebook gepost hebben dan op YouTube.

Terwijl YouTube dit segment amper een jaar geleden volledig domineerde, is Facebook in slechts 6 maanden tijd de favoriet van de marketeers geworden.

Wat de interacties betreft, daar bestaat geen twijfel over. In januari 2014 ontving Facebook iets meer dan de helft van alle interacties rond geposte video`s. Een jaar later bereikt Facebook 80%. Game over.

En vermits engagement bij de merken dé prioriteit is, zullen zij zich nog sneller tot het netwerk wenden dat hen daarvan het meeste biedt. Voor video is dat zonder enige twijfel Facebook, de cijfers bewijzen het. Game over bis.

Back to top button
Close
Close