Windows 10, een ander economisch model voor Microsoft

Microsoft heeft aangekondigd dat de volgende versie van zijn besturingssysteem, Windows 10, gratis aangeboden zal worden aan bepaalde gebruikers van Windows en Windows Phone, om zo de klanten op de mobiele markt te kunnen behouden.

post-image-3

De aankondiging die Terry Myerson deed, verantwoordelijke voor het besturingssysteem bij Microsoft, is een ommekeer voor de groep uit Redmond, van wie het economisch model voornamelijk op de verkoop van licenties aan de gebruikers berust.

De Windows besturingssystemen vertegenwoordigen een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor Microsoft, samen met de Office kantoorsuite.

Microsoft heeft tevens een holografische lens voorgesteld, waarmee u door de computer gemaakte afbeeldingen in drie dimensies kunt bekijken, en die, zo heeft een verantwoordelijke van de groep verduidelijkt, nog deze herfst beschikbaar zal zijn, ongeveer tezelfdertijd als Windows 10.

Deze lens is in een draadloos vizier ingebouwd, een innovatie die de kaarten herschudt voor de virtual of augmented reality werelden waarvoor ook Facebook belangstelling toont met zijn Oculus-project en Google met zijn Google Glass bril.

Wat Windows 10 betreft, dat zal een jaar lang als gratis update beschikbaar zijn voor de gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1, zo stipte Terry Myerson aan.

Met deze aankondiging lijkt Microsoft koers te zetten naar een frequenter update-model van zijn besturingssysteem, in plaats van een grote betalende versie uit te brengen meerdere jaren na de lancering van de vorige software.

Back to top button
Close
Close