3,3 miljoen euro opgehaald  door MyMicroInvest in 2014

In de loop van vorig jaar heeft MyMicroInvest 16 nieuwe financieringsoperaties gelanceerd voor innoverende start-ups of bedrijven in volle groei, voor een totaal bedrag van 3,3 miljoen euro. Ter vergelijking: verleden jaar werd 2 miljoen euro genoteerd, wat dus neerkomt op een stijging met 65%. Deze stijging toont het groeiend succes aan van participatieve financiering als alternatief voor de klassieke financiering.

post-image-3

In 2014 heeft het crowdfunding platform MyMicroInvest 16 nieuwe financieringsoperaties gelanceerd, waardoor 3,3 miljoen euro opgehaald kon worden. Het jaar werd ook gemarkeerd door de ondertekening van drie nieuwe partnerschappen met resp. BNP Paribas Fortis, Keytrade Bank en Belgian Media Ventures. MyMicroInvest, dat vandaag meer dan 21.000 leden telt, begint dus het jaar 2015 met een vliegende start.

Sinds vorig jaar is MyMicroInvest het enige crowdfunding platform dat zowel een participatieve financiering aanbiedt waarbij deelgenomen wordt aan het kapitaal van innoverende start-ups, als een financiering via lening, eerder bestemd voor bedrijven in volle groei.

Met het afsluiten van een tweede participatieve financiering voor een Frans bedrijf in 2014 bevestigt het MyMicroInvest-platform zijn ambitie om een Europees financieringsplatform te zijn.

Sinds zijn oprichting in september 2012 kon via MyMicroInvest al meer dan 6 miljoen euro opgehaald worden om bedrijven te financieren uit verschillende sectoren zoals voeding, energie, gezondheid, horeca, diensten enz.

Ambitieuze doelstellingen voor 2015

Voor dit jaar is het de ambitie van MyMicroInvest om een vijftigtal nieuwe financieringsprojecten te lanceren. Einde 2014 heeft MyMicroInvest trouwens verschillende partnerschappen bezegeld die zouden moeten bijdragen om dit doel te bereiken:

  • Het partnerschap met BNP Parisbas Fortis biedt haar een aanvullende bron voor te financieren projecten
  • Het partnerschap met Keytrade Bank geeft haar toegang tot een grotere pool beleggers die geïnteresseerd zijn om een deel van hun fondsen te beleggen in bedrijven die jobs creëren.
  • Door een partnerschap af te sluiten met Belgian Media Ventures, de reclameregie van de RTBF, wil MyMicroInvest ook de gelegenheid creëren om op grote schaal te communiceren.

José Zurstrassen, voorzitter van MyMicroInvest, verklaart: "MyMicroInvest heeft goede resultaten kunnen halen dankzij zijn uniek aanbod waarbij zowel in kapitaal participerende financiering aangeboden wordt als financiering via lening. Aldus richt ons financieringsplatform zich zowel tot meer innoverende start-ups als tot KMO in groei. Wij hopen dat de afgesloten partnerschappen het bedrijf zullen toelaten om deze groei ook in 2015 voort te zetten, en zo meer bedrijven te ondersteunen die willen bijdragen aan de economie van morgen".

 

Back to top button
Close
Close