Microsoft koopt de Frans-Belgische app Sunrise voor 100 miljoen dollar

Volgens verschillende bronnen heeft Microsoft de kalender-app Sunrise gekocht, gemaakt door de Brusselaar Jeremy Le Van en de Parijzenaar Pierre Valade, en zou het er meer dan 100 miljoen dollar voor neergeteld hebben.

post-image-3

Microsoft zet zijn strategie "Mobile First, Mobile Everywhere" verder. Enkele maanden geleden had Microsoft reeds Accompli gekocht, een app voor het beheer van e-mail die Outlook zal vervangen, en dat voor 200 miljoen dollar. In deze optiek zou Sunrise geïntegreerd moeten worden in de Microsoft-producten, zelfs al zal het nog altijd onafhankelijk ontwikkeld blijven worden.

Jeremy Le Van en Piere Valade zijn twee oudgedienden van Foursquare; zij hadden de app in 2012 bedacht met als uitgangspunt: het bijeenbrengen van verschillende kalenders tot één enkele, met een elegant ontwerp.

De term "Frans-Belgische app" is misschien een beetje overdreven, want de fondsen die bij verschillende rondes opgehaald werden zijn Amerikaans, Engels en voor een klein deel Frans. Toch gaat het nog altijd om een mooi voorbeeld van een Belg die succes heeft op dit terrein. Zelfs wanneer, zoals voor zovele anderen, ballingschap een van de sleutels tot zijn succes was...

Back to top button
Close
Close