Apple wil ook zijn eigen wagen van de toekomst

Apple verzamelt momenteel informatie over de productie van een autonoom elektrisch voertuig en voert gesprekken met bouwers en onderaannemers in de automobielindustrie

post-image-3

De groep uit Californië zou belangstelling hebben voor het ontwerpen van de volledige auto, niet enkel de automobielsoftware of de onderdelen.

De Financial Times heeft verleden week bericht dat Apple bezig was experten aan te werven in de automobieltechnologie en -design, om research te doen in een geheim labo buiten zijn hoofdkwartier in Cupertino, Californië.

Enkele dagen later schreef de Wall Street Journal, daarbij een bron citerend die op de hoogte is van het dossier, dat de gigant uit Californië honderden werknemers had die aan een project voor een elektrische auto werkten.

Volgens een bron die door Reuters geraadpleegd werd, wint Apple advies in over de onderdelen en de productiemethodes en lijkt het niet geïnteresseerd in verbrandingsmotoren of traditionele productiemethodes.

De laatste jaren heeft Apple altijd de voorkeur gegeven aan een eenzijdige strategie, daarin begeleid door gesprekken met experts, en zou het eerder specialisten wegkopen dan op grote schaal partnerschappen af te sluiten.

In 2005 had Apple korte tijd samengewerkt met Motorola, toen wereldwijd de nummer twee bij de fabrikanten van mobiele telefoons, aan de ontwikkeling van de Rokr, een toestel voorzien van een versie van de iTunes software. Twee jaar later lanceerde de groep de iPhone.

Meer recent heeft de groep uit Cupertino, bij het op punt stellen van zijn Apple Watch, gesprekken gevoerd met Zwitserse horlogemakers en specialisten uit die sector weggekocht, maar ook hier weer zonder allianties af te sluiten.

Wat de automobielindustrie betreft heeft Apple Johann Jungwirth in dienst genomen, de verantwoordelijke voor research & development bij Mercedes-Benz in Noord-Amerika.

 


 


 

Back to top button
Close
Close