Apple zou vijf tot zes miljoen exemplaren van de Apple Watch besteld hebben

Apple heeft aan zijn onderaannemers in Azië gevraagd om in het eerste trimester vijf tot zes miljoen exemplaren te maken van zijn slimme uurwerk dat in drie versies verkrijgbaar zal zijn, aldus de Wall Street Journal.

post-image-3

Het Taiwanese bedrijf Quanta Computer zal de voornaamste onderaannemer zijn voor de Apple Watch, waarvan de lancering voorzien is voor april. Duizenden werklieden zullen tijdens de feesten van het Chinese Nieuwjaar 24 uur op de 24 werken in de Quanta-fabriek in Changshu, China.

Apple heeft gezegd geen commentaar te leveren op de geruchten en speculaties. Het aandeel van Apple klom dinsdagochtend op de Nasdaq wel met 1,9% tot de recordhoogte van 129,45 dollar.

Het instapmodel, dat de naam Apple Watch Sport meekreeg, is goed voor de helft van de bestellingen geplaatst bij de onderaannemers, terwijl de middenklasse versie goed is voor een derde, aldus de WSJ.

Voor de high-end versie, de Apple Watch Edition die voorzien is van een frame in 18 karaat goud, zouden de bestellingen eerder aan de lage kant zijn.  Apple voorziet echter wel om er meer dan een miljoen stuks per maand van te bestellen in de loop van het tweede trimester, zo stelt de Amerikaanse economische en financiële krant.

De Apple Watch, waarvan de instapprijs 349 dollar bedraagt, kan telefoongesprekken en boodschappen ontvangen, muziek afspelen, als elektronische portefeuille dienen en het hartritme monitoren via speciale sensoren.

Back to top button
Close
Close