Apple snoept ingenieurs weg bij een batterijfabrikant

Een fabrikant van batterijen voor elektrische wagens, A123 Systems, heeft een procedure ingespannen tegen Apple dat het ervan beschuldigt enkele van zijn beste ingenieurs weggekocht te hebben, een nieuw bewijs van de belangstelling die de groep uit California aan de dag legt voor de automobielsector.

post-image-3

De groep uit Cupertino wint informatie in over het vervaardigen van een autonoom elektrisch voertuig en voert gesprekken met bouwers en onderaannemers uit de automobielsector.

Volgens de klacht die A123 Systems ingediend heeft, is het in juni 2014 dat Apple begon op agressieve wijze ingenieurs van A123 te rekruteren die aan de meest geavanceerde projecten van het bedrijf werkten en die nu bij Apple gelijkaardige projecten zouden bestuderen, in strijd met de bedrijfsakkoorden.

"Apple ontwikkelt momenteel een uitgebreide afdeling gespecialiseerd in batterijen, die A123 op exact hetzelfde terrein concurrentie aandoet", zo kan men lezen in de klacht die deze maand ingediend werd bij een federale rechtbank in Massachusetts.

A123 Systems is specialist in de vervaardiging van lithium-ion batterijen voor industrieel gebruik, in het bijzonder grote batterijen die vooral in de automobielsector gebruikt worden.

(via Reuters)

Back to top button
Close
Close