Moovly bereikt een kwart miljoen gebruikers en heeft al 1,2 miljoen euro opgehaald

Moovly, een Belgische platform dat helpt bij het creëren van animaties en multimedia content, heeft verleden maand de kaap van het kwart miljoen bedrijven en particulieren gerond die via moovly.com animatiefilmpjes online aanmaken en delen.

post-image-3

Het Belgisch technologisch bedrijf kent sinds zijn lancering anderhalf jaar geleden een exponentiële groei. Na 9 maanden telde de start-up 100.000 gebruikers en hij heeft dit aantal in het daaropvolgende semester verdubbeld. Deze versnelde groei vertaalt zich vandaag in meer dan duizend nieuwe gebruikers per dag. Risicobeleggers hebben nogmaals 400.000 euro in de groei van het bedrijf geïnjecteerd, dat tot op heden 1,2 miljoen risicokapitaal opgehaald heeft.

Moovly is een online platform voor het aanmaken van animaties en multimedia content. Op moovly.com kan iedereen op een intuïtieve manier professionele animatiefilmpjes maken. Er is geen enkele grafische kennis of programmeerervaring vereist. De toepassing democratiseert de aanmaak van animatiefilmpjes en andere multimedia content via een zeer gebruiksvriendelijke cloud-technologie. De applicatie wordt trouwens dagelijks door meer dan een kwart miljoen particulieren, bedrijven en organisaties gebruikt om animaties te maken, multimedia-presentaties, clips of dynamische computeranimaties, die te delen op de sociale netwerken of verspreiden bij demo’s en evenementen.

Dankzij de groeiende populariteit van het gebruik van video en afbeeldingen op de sociale netwerken en de toenemende consumptie van video op mobiele toestellen en platformen, kent de wereldwijde markt voor online video een ultrasnelle groei. Moovly wil op deze markt in volle bloei de koploper zijn voor de  online productie van animatiefilmpjes en multimediacontent.

Sinds zijn lancering in zomer 2013 werd Moovly gefinancierd door 1,2 miljoen risicokapitaal dat het bedrijf opgehaald heeft in verschillende rondes bij de oprichters, een investeringsfonds en verschillende business angels. De meest recente kapitaalsverhoging bedroeg 400.000 euro en is zopas afgerond. Tot nu toe heeft Moovly  voornamelijk geïnvesteerd in technologie en personeel; het groeit vandaag op een puur organische wijze zonder belangrijk marketing budget. De directie is echter van plan om de go-to-market in de volgende maanden te versnellen via commerciële inspanningen en marketing, met name via de opening van een kantoor in de Verenigde Staten. Moovly voorziet hiervoor een volgende fondsenwerving van 2,5 miljoen euro waarbij het zich vooral richt tot plaatselijke en internationale  risicokapitaalfondsen als voornaamste geldschieters.

Het online multimediaplatform van Moovly wordt overal ter wereld gebruikt, maar in absolute cijfers vertegenwoordigt Noord-Amerika de belangrijkste markt met de snelste groei. België, de basismarkt, kent vandaag nog relatief het grootste aantal in verhouding tot de totale bevolking.

De basisversie van Moovly is gratis. Voor een maandelijkse bijdrage van ongeveer 8 euro (9,95 USD) kan de gebruiker overstappen naar een versie die toegang biedt tot een grotere beeldbank, in hogere resolutie en tot langere content.

http://moovly.com

 

Back to top button
Close
Close