Wat zal de killer app zijn voor de Apple Watch?

Twee dagen na de voorstelling van het slimme uurwerk van Apple zeggen de softwareontwikkelaars dat het niet eenvoudig zal zijn om een super app te ontwerpen, een zogenaamde "killer app" voor de Apple Watch, omdat zij zich tevreden moeten stellen met een testmodus.

post-image-3

Sommigen zijn weliswaar enthousiast bij het idee om programma`s te ontwikkelen voor de Apple Watch, maar anderen zijn eerder sceptisch wat het vooruitzicht op een "killer app" betreft voor deze zakcomputer verpakt in een polsuurwerk, zo legt Markiyan Matsekh uit, chef producten bij de software-uitgever Eleks.

Een "killer app" die de aandacht van de gebruikers trekt: het zal de sleutel tot het succes van de Apple Watch zijn, waarvan de lancering voorzien is op 24 april. Het zou de geboorte kunnen zijn van nieuwe ondernemingen, net zoals het fenomeen dat men bij de iPhone kon vaststellen.

Apple heeft echter bepaalde functies op de software developer kit (SDK) geblokkeerd, zoals de gyroscoop en de accelerometer, en met de simulator voor het uurwerk heeft men geen toegang tot alle functionaliteiten, zo zeggen de ontwikkelaars.

De groep met de appel weigert commentaar te geven op dit onderwerp.

"De beperkingen zijn ontmoedigend", zei Markiyan Matsekh, die geholpen heeft bij het ontwerp van een applicatie waarmee men vanop de Apple Watch een Tesla Model S kan controleren, zonder de medewerking van de Amerikaanse bouwer van elektrische auto`s.

Een andere ontwikkelaar, Mark Rabo, meent van zijn kant dat Apple de creativiteit van de uitgevers wil stimuleren door bepaalde functies te beperken. Volgens hem is het de uitdaging om "geen app te nemen voor de mobiele telefoon en die in de Watch te gaan proppen".

Mark Rabo ontwikkelt een app met de naam "Revere", die notities koppelt aan de agenda. Met deze toepassing zal het uurwerk het herkennen wanneer zijn gebruiker deelneemt aan een vergadering, en de notities vertonen die bijvoorbeeld vooraf over de deelnemers gedicteerd werden.

Ryan Taylor, directeur design bij Normative Design, de uitgever waar Mark Rabo in dienst is, onderstreept dat er nog altijd geen "killer app" bestaat voor uurwerken die onder het Android-systeem van Google draaien, alhoewel die al twee tot drie jaar op de markt zijn.

Apple wil "de mensen ertoe brengen om toepassingen voor het uurwerk te bedenken die verschillen van die van een iPhone. Deze verandering in cultuur vraagt tijd, en dat is normaal", zo zei hij.

De groep met de appel heeft tijdens de presentatie van de Apple Watch maandag een 40 applicaties opgelijst op zijn website, en heeft er "duizenden" andere beloofd die momenteel in ontwikkelfase zitten.

(Via Reuters)

Back to top button
Close
Close