Microsoft zal Cortana uitbrengen voor Android en iOS

Microsoft zal een nieuwe versie aanbieden van zijn spraakherkenningstoepassing Cortana, bestemd voor smartphones en tablets die onder het Android OS van Google draaien of het iOS systeem van Apple, zo hebben bronnen dicht bij het dossier aan Reuters verklaard.

post-image-3

De nieuwe versie van Cortana, die beschikbaar zal zijn als een te downloaden applicatie, zal gebruik maken van de artificiële intelligentie-technologieën die de Amerikaanse softwaregigant uitgewerkt heeft in het kader van zijn "Einstein"-project.

Cortana is al een jaar beschikbaar op de smartphones en tablets die onder Windows Phone draaien; Microsoft wil dit deze herfst uitbreiden tot de pc, ter gelegenheid van de release van zijn nieuwe besturingssysteem Windows 10.

De voice assistent van Microsoft moet het opnemen tegen Siri van Apple, en Google Now van de internetzoekmachine.

"Dit soort technologie, die mails kan lezen en begrijpen, zal een centrale rol spelen in de volgende versie van Cortana waaraan wij momenteel werken om die in de herfst uit te brengen", zo verklaarde Eric Horvitz, directeur research bij Microsoft, tijdens een interview in de zetel van de groep in Redmond, in de staat Washington.

Dat de volgende stap de lancering zou zijn van een versie van Cortana voor toestellen die met het besturingssysteem van Google en Apple werken heeft Microsoft niet bevestigd, noch het Einstein-project.

De nieuwe strategie van de groep, die een aanvang nam met de benoeming verleden jaar van Satya Nadella aan het hoofd van het bedrijf, bestaat erin om de diensten van de softwaregigant op alle platformen uit te brengen, eerder dan de gebruiker ertoe te dwingen om tegen elke prijs Windows te gebruiken.

(via Reuters)

Back to top button
Close
Close