Layout, de nieuwe mozaïek-app van Instagram

De fotosharingsite Instagram heeft een app uitgebracht waarmee u de foto`s die u met uw smartphone neemt aan elkaar kunt plakken, en zo een fotomontage of -mozaïek kunt creëren. Een valse noot echter: de app is momenteel enkel beschikbaar voor iPhone.

post-image-3

Deze lancering door het bedrijf dat eigendom is van Facebook, past in de strategie van de baas en oprichter van het grootste sociale netwerk ter wereld, Mark Zuckerberg, om applicaties te ontwikkelen die zich tot de belangrijkste interessepunten richten van de gebruikers van mobiele toestellen.

Eenvoudig te gebruiken
"Wanneer u Layout opent, tonen wij u automatisch lay-out-voorbeelden die u kunt aanpassen terwijl u foto`s op uw telefoon kiest", zo legt Instagram uit in een posting op zijn blog. Layout bevat bijvoorbeeld de mogelijkheid om automatisch afbeeldingen te vinden waarop gezichten voorkomen en ze te verzamelen, en het is uiteraard ook mogelijk om uw mooiste collages op Facebook te delen.

Android werd vergeten
Layout werd speciaal gemaakt voor gebruikers van toestellen voorzien van de Apple software. Een versie voor toestellen die onder Android draaien is voorzien voor de volgende maanden, zo stipt Instagram aan. De fotodienst telde einde 2014 meer dan 300 miljoen gebruikers.

Back to top button
Close
Close