BlackBerry uit de rode cijfers

BlackBerry heeft onverwacht positieve kwartaalcijfers gepubliceerd en wil zijn inspanningen verdubbelen.

post-image-3

Het bedrijf uit Waterloo, Ontario, heeft voor het op 28 februari afgesloten trimester, het vierde van zijn fiscaal jaar, een netto winst van 28 miljoen dollar gepubliceerd, wat neerkomt op 5 cent per aandeel. Dit moet vergeleken worden met het verlies van 148 miljoen (28 cent per aandeel) in dezelfde periode in vorig boekjaar.

"Onze financiële leefbaarheid is geen probleem meer. Wij focussen ons nu op de stabiliteit van het omzetcijfer", zo verklaarde de CEO van de Canadese fabrikant van smartphones, John Chen, tijdens een conference call.

John Chen wil de afdeling software ontwikkelen, een kleine activiteit maar met hoge marges. Daarvoor wil hij meer klanten aantrekken voor zijn producten, waaronder een systeem waarmee bedrijven en overheidsinstellingen meerdere toestellen van hun personeel kunnen beheren.

De beleggers van BlackBerry hebben de onverwachte winst in het vierde trimester verwelkomd, en de solide groei van het omzetcijfer afkomstig van softwareproducten, waaronder het besturingssysteem QNX, dat zowel in auto’s als in reactoren gebruikt wordt.

John Chen sloot af met uit te leggen dat, zelfs indien de gemiddelde verwachting van analisten voor een licht verlies per aandeel voor het lopende trimester redelijk was, de groep “van plan is beter te doen”.

Back to top button
Close
Close