87seconds zet Daikin handleidingen om naar video

Daikin is marktleider in de productie van van HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) toestellen, inclusief warmtepomp en koeling oplossingen. Daikin biedt zijn eindgebruikers gedetailleerde gebruikershandleidingen voor elk van zijn toestellen, meestal in de vorm van langgerekte print manuals.

post-image-3

Daikin Europe, gevestigd in Oostende, besloot om een 15-tal van hun remote controller handleidingen te dynamiseren en om te zetten naar animatievideo’s, in samenwerking met Brussels creatief bureau 87seconds. De video manuals geven een compleet overzicht van hoe eindgebruikers hun toestel en de handleiding kunnen bedienen, om perfecte klimatologische omstandigheden te bekomen. Elke van deze videomanuals werd vervolgens  naar 11-tal talen vertaald. De volledige case study van het project, dat meer dan een jaar duurde, kan hier geraadpleegd worden.

Volgens 87seconds is er een groeiende interesse naar het omzetten van de klassieke print manuals naar youtube video-manuals. Mensen gaan hoe langer hoe meer rechtsreeks op zoek naar videomanuals en -tutorials op youtube. “Bewegende beelden hebben een opmerkelijk effect op mensen: ze hebben een veel sterkere impact op het doelpubliek, in dit geval de eindgebruikers, dan tekst. De eindgebruiker ziet het minder zitten om de 50 blz installatie-manuals te doorbladeren. Een video van enkele minuten daarentegen is een stuk aangenamer, maar ook effectiever en tijdbesparend,” zegt Philip Swinnen, Managing Director bij 87seconds. “Er zijn bovendien heel wat gelijkaardige projecten in aantocht voor klanten uit de industriële sector, waarbij gebruikershandleidingen worden omgezet naar video."
87seconds is een motion design bedrijf, gespecialiseerd in het creëeren van korte en krachtige corporate video’s. Ze zijn intussen met 12 vaste medewerkers, actief in Brussel en Parijs.

Back to top button
Close
Close