LinkedIn gaat van start met opleidingen door Lynda te kopen voor 1,5 miljard $

Het professionele sociale netwerk LinkedIn meldt de overname van het bedrijf voor online cursussen lynda.com voor ongeveer 1,5 miljard dollar. Een nieuwe acquisitie die kadert in de expansiestrategie van het sociale netwerk.

post-image-3

De transactie zal voor 52% betaald worden in geld en voor 48% in aandelen, en zou tegen einde juni rond moeten zijn, zo stipt LinkedIn aan in zijn persbericht.

Het in 1995 opgerichte Lynda.com biedt online cursussen aan op allerlei domeinen (design, fotografie, computerprogrammatie, handel, …), gegeven door experts in hun vakgebied, in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Japans. Het bedrijf heeft individuele klanten, maar ook klanten in bedrijven, in overheidsinstellingen en scholen.

De CEO van LinkedIn, Jeff Weiner, voerde aan dat de activiteiten van de twee bedrijven erg "op elkaar afgestemd" waren.

"De uitgebreide bibliotheek kwalitatieve videocontent van lynda.com helpt de mensen competenties te ontwikkelen nodig om hun carrière uit te bouwen. Zodra die geïntegreerd is bij de honderden miljoenen leden en bij de miljoenen jobs op LinkedIn, kan lynda.com de manier wijzigen waarop mensen kansen aangrijpen", zo voegde hij eraan toe.

Back to top button
Close
Close