Minstens een maand wachten voor een Apple Watch, waarvan de voorbestellingen records lijken te verbreken.

Apple is vrijdag begonnen met het noteren van voorbestellingen voor zijn slimme uurwerk. Levertermijnen van minstens een maand lijken te getuigen van de grote vraag naar dit nieuwe product, het eerste dat uitgebracht wordt sinds Tim Cook aan het hoofd kwam van de Amerikaanse reus van de nieuwe technologieën.

post-image-3

De  Apple Watch zal officieel slechts op 24 april in de verkoop gaan, maar klanten konden vanaf vrijdag al een bestelling plaatsen via het internet of het hebbeding komen testen in Apple-winkels in de hele wereld.

In een interview met tv-zender CNBC heeft Tim Cook gezegd dat het aantal voorbestellingen “super” was. Dat aantal zou echter wel eens veel groter kunnen zijn dan enkel “super”.

Apple had voorspeld dat  de vraag het aanbod zou overstijgen bij de lancering van het uurwerk, dat voor de fabrikant van de iPhone en de iPad een nieuwe markt zou moeten ontginnen.

Kort na de opening van de voorbestellingen op het internet maakte de Apple-website melding van levering in juni voor bepaalde modellen, en termijnen van vier tot zes weken voor andere.

Sommige bronnen spreken van meer dan een miljoen voorbestellingen enkel en alleen in de Verenigde Staten dit weekend. Wanneer men weet dat er van de Android Wear uurwerken slechts 720.000 exemplaren verkocht zijn in 9 maanden tijd, en dat wereldwijd, dan lijkt de Apple Watch goed op weg om alle records te verbreken.

Back to top button
Close
Close