De wijziging in het Google-algoritme die uw ranking volledig overhoop zal gooien

Vandaag voert Google een van de grootste wijzigingen door in de geschiedenis van zijn zoekmachine. Zijn algoritme voor zoekopdrachten uitgevoerd vanop een mobiele telefoon zal namelijk sites vooraan zetten die aangepast zijn aan mobiel surfen. Een aardbeving op komst!

post-image-3

Het algoritme van Google zal voortaan de "mobile-friendly" sites de voorkeur geven. Met andere woorden: wanneer uw site zich niet aanpast aan de grootte van verschillende smartphones, geen gemakkelijk aanklikbare link bevat en teksten van voldoende grootte, zal uw ranking vallen zoals een blad in de herfst.

Bijna 60% van het verkeer is momenteel afkomstig van mobiele toestellen, en Google wil zijn gebruikers een veel aangenamere surfervaring bieden dan hij momenteel heeft.

Deze wijziging, twee maanden geleden aangekondigd, heeft de IT-teams en webmasters weinig tijd gegund om zich aan de nieuwe regels van Google aan te passen. De wijziging zou dus radicaal moeten zijn en voor opschudding zorgen.

Sommigen hebben deze wijziging "Mobile-geddon" genoemd, een verwijzing naar het apocalyptische aspect dat deze beslissing voor miljoenen websites betekent. Daarbij denkt men vooral aan kleine bedrijven en KMO.

Back to top button
Close
Close