De nieuwe ambities van Co.Station

Co.Station werd gisteravond officieel heropend in aanwezigheid van Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis en Alexander De Croo, Minister van de  Digitale Agenda; de incubator heeft zijn nieuwe gezicht aan het publiek voorgesteld.

post-image-3

Aan het roer treft men Baudouin de Troostembergh aan, serial entrepreneur, die onder andere al aan het hoofd stond van SocialCom en ScreeningMedia. Aan de andere kant is het BNP Paribas Fortis dat zich garant gesteld heeft voor de huurovereenkomst en de financiële ondersteuning van het project.

Ter herinnering, het is de bedoeling om van Co.Station een incubator en accelerator bij uitstek te maken voor vernieuwende start-ups en andere performante bedrijven in de digitale economie.

Prioriteit zal gegeven worden aan bedrijven die actief zijn in informatie- en communicatietechnologieën (ICT), en dan vooral bedrijven die oplossingen ontwikkelen met toepassing in de financiële sector, in het domein van smart cities en energiebesparing.

Concreet is BNP Paribas Fortis aandeelhouder voor 50% en heeft SocialCom de andere helft van Co.Station. De hoofd-huurovereenkomst werd getekend door BNP Paribas Fortis en vervolgens werd een onderverhuring getekend tussen de bank en Co.Station. Co.Station kan tevens gebruik maken van de juridische en Business development diensten van de bankgigant, wat een van de voordelen is van de deal.

BNP houdt uiteraard de jonge bedrijven binnen Co.station in het oog en investeert in die bedrijven waarvan de bank meent dat zij een "hoog potentieel" hebben.

Met een simpel businessmodel, gebaseerd op de renten van de huur, telt Co.Station al een 30 bedrijven die zich in zijn kantoren in het centrum van Brussel gevestigd hebben. De vaste ruimten zijn gevuld, er blijft echter nog wel een groeimarge voor de flexibele ruimten, die voor 45% gevuld zijn.

Nieuwe ambities en een financiële gezondheid die weer in goede vorm is, het zou van deze "restart" een succes moeten maken.

Back to top button
Close
Close