Wat heeft Google voor ons in petto? Ontdek alle nieuwigheden voor Android!

Gisteravond werd de conferentie gehouden waarnaar Android ontwikkelaars het meest uitgezien hadden: Google I/O 2015

post-image-3

Android M is de nieuwe versie van Android. Deze versie brengt nieuwe producten en andere nieuwigheden. Naar Android M werd reikhalzend uitgekeken, want die zou het gebruik van het besturingssysteem van Google grondig moeten veranderen. Een overzicht van de meest opvallende nieuwigheden.

Google on Tap wordt contextueel
Google Now wordt nog slimmer met zijn Google "On Tap" functie. Google introduceert hierbij de context (weten wat u aan het doen bent) om u nog meer antwoorden te kunnen geven. U moet enkel lang drukken op de toets "Welkom" en een vraag aan Google stellen zoals "Welke song is dit?". Google zal er dan voor zorgen dat het een antwoord op uw vraag kan geven door de pagina en de inhoud te analyseren, echt verbluffend.

Een native vingerafdruksensor
Tot nu toe zorgden de Android-fabrikanten er op hun eentje voor om deze functie te integreren. Samsung en Huawei integreerden digitale vingerafdruksensoren.  Dat bezorgde de ontwikkelaars hoofdbrekers, want zij moesten de eigen tools van elke fabrikant integreren. Google heeft nu de native ondersteuning van deze sensor officieel gemaakt. Tot nu toe bevatte geen enkel Nexus product dit soort sensor. Er bestaat dan ook veel kans dat de Nexus 6 dit type sensor introduceert. Daarmee zal u uw toestel kunnen vergrendelen, u aanmelden, uw betalingen valideren...

Android M "Doze Mode"
De nieuwe versie van Android zal de "laag verbruik" modus beter beheren, vooral wanneer het toestel niet gebruikt wordt of door belangrijke taken te sorteren. Dit zal tot een betere autonomie leiden.

Automatische back-up van de apps
Google heeft tijdens de Keynote niet over deze functie gesproken, maar elke 24u zullen er automatisch back-ups gemaakt worden op de drive, tot 25 MB per app, zonder dat de ontwikkelaars nieuwe code moeten integreren.

Nieuwe manier om permissies te beheren
De manier van permissies zal vereenvoudigd worden;  gedaan met de lange lijst toestemmingen die u moet geven tijdens de installatie van een app. Voortaan zullen de apps een toestemming vragen wanneer u ze voor het eerst start. De  instellingen voor de permissies kunt u later nog wijzigen.

Een betere webervaring
De Android apps zullen bij Android M een nieuwe webervaring bieden. Gepersonaliseerde Chrome tabs zullen gebruikt kunnen worden om de apps toe te laten in alle veiligheid gebruik te maken van de informatie die opgeslagen is in Chrome.

Android Pay
Android Pay is het nieuwe betaalsysteem dat Google Wallet moet vervangen. Het is performanter, en zou gemakkelijk ingeburgerd moeten raken. Het nieuwe eraan is dat u het kunt gebruiken in fysieke én virtuele winkels. Google heeft meer dan dertig partners aangekondigd zoals grote Amerikaanse ketens. Wallet zal niet verdwijnen, u zal geld kunnen uitwisselen zoals bij Paypal, en een nieuwe versie ervan zou binnenkort uitkomen.

Adoptie van USB-C
Net zoals bij de MacBook 12 inch, zullen de toekomstige toestellen voorzien zijn van een USB-C. Een nieuwe standaard die Google voornemens is te ondersteunen.

De terugkeer van de stille modus
Google heeft naar zijn gebruikers geluisterd en heeft beslist om de stille modus terug in te voeren.

Direct Share
Zoals Airdrop voor iOS, een combinatie van Bluetooth en Wifi, zal u met DirectShare gemakkelijk content van de ene smartphone naar de andere kunnen overbrengen. Het volstaat om er een te kiezen uit de lijst met bestemmelingen.

Selecteren van tekst verbeterd
Het selecteren van tekst, dat tot nu eerder moeizaam was op Android, werd verbeterd zodat u gemakkelijker kunt selecteren, kopiëren, plakken en knippen.

Andere nieuwigheden zoals toegang tot persoonlijke instellingen, lichtere of donkerdere thema`s werden eveneens voorgesteld. De MicroSD kaarten worden beter beheerd. Het widgets-menu is voortaan verticaal, de Hotspot Wifi modus werd verbeterd, en andere nieuwigheden vallen te ontdekken in Android M. U kunt de hele keynote herbekijken om alles te weten komen over Android M.

Back to top button
Close
Close