Pioneer DJ lanceert zijn nieuwe wereldwijde site in minder dan 4 maanden

De site PioneerDJ.com draait met een Microsoft Azure-infrastructuur van grote omvang en werd als eerste ontwikkeld op basis van de Sitecore 8-technologie. De site, die in het Engels en Japans beschikbaar is, zag minder dan 4 maanden na het startschot van het project het daglicht, een echte krachttoer.

post-image-3

Na zijn overname door het Amerikaanse investeringsfonds KKR (einde 2014) is Pioneer DJ een autonome entiteit geworden, op zoek naar een digitale infrastructuur en een website. Met behulp van het communicatiebureau These Days Y&R en hun back-end partner Cegeka werd een krachtig conceptueel model ontwikkeld om het merk Pioneer DJ te herpositioneren. De belangrijkste uitdaging? In amper drie maanden tijd een wereldwijde site lanceren die volledig functioneel is, in het Engels en het Japans.

De kracht van het partnerschap
Met Cegeka heeft These Days Y&R besloten om te kiezen voor de meest recente Sitecore 8-technologie. Met dit systeem volstaat het bijvoorbeeld om content eenmalig op te slaan  om die daarna op meerdere kanalen en toestellen te publiceren. Anderzijds moeten het Microsoft Azure cloud-platform en zijn wereldwijde netwerk van datacenters ervoor zorgen dat de stabiliteit en de performantie van het platform in alle uithoeken van de wereld gewaarborgd is.

Een soepele methodiek
In het kielzog van dit veelbelovende partnerschap heeft These Days alle nodige competenties moeten bijeenbrengen (van designers in gebruikservaring tot back-end ontwikkelaars), waardoor het een vast Pioneer DJ-projectteam samengesteld heeft. Het bedrijf heeft geopteerd voor een soepele methodiek om zo snel en efficiënt mogelijk te werken bij deze haast onmogelijk te halen deadline. Tweewekelijks sprints en  dagelijkse "scrum" vergaderingen maakten het mogelijk om snel te werken, en het doel niet uit het oog te verliezen.

Resultaten, niets dan resultaten
Amper een maand na de (beperkte) lancering van PioneerDJ.com zijn de relevante bezoeken (meer dan 2 minuten) met 25% gestegen; het aantal weerkerende bezoekers stijgt pijlsnel. Niet slecht voor een debuut!


Back to top button
Close
Close