Taylor Swift laat Apple een bocht maken

Apple heeft een wijziging aangekondigd in zijn beleid voor de verloning van artiesten op zijn nieuwe online streamingdienst Apple Music - een beleid  waartegen popster Taylor Swift zich gekant had.

post-image-3

Apple heeft op 7 juni de lancering aangekondigd van zijn nieuwe dienst en biedt die drie maanden gratis aan om uit te proberen. Het bedrijf had oorspronkelijk beslist om tijdens deze proefperiode geen enkele betaling uit te keren aan de artiesten.

Taylor Swift, die zei geschokt en teleurgesteld te zijn door dit beleid, ondernam meteen actie door te weigeren dat haar album "1989" in de streaming-cataloog van Apple Music zou voorkomen.

"@taylorswift13 en de onafhankelijke artiesten: wij hebben u gehoord. Vriendelijke groet, Apple", zo schreef Eddy Cue, vicepresident van Apple, op zijn Twitter-feed. De beslissing werd bevestigd door een woordvoerder van Apple.

De zangeres toonde zich verheugd over deze wijziging. "Ik ben blij en opgelucht. Bedankt voor uw woorden van steun. Ze hebben naar ons geluisterd", schreef zij aan de 59 miljoen abonnees van haar Twitter-account.

In november had Taylor Swift reeds al haar songs teruggetrokken uit de cataloog van streaming-site Spotify.

(via Reuters)

Back to top button
Close
Close