Een nieuwe app geeft uw activiteitsstatus weer

De splinternieuwe start-up Kontakki wil het tijdbeheer herdefiniëren en een efficiënte communicatie binnen een professioneel of persoonlijk netwerk bevorderen;met dit doel wordt een gebruiksvriendelijke app gelanceerd.

post-image-3

Met de  meertalige app Kontakki (Nederlands, Frans, Engels en Duits) kan de gebruiker aangeven of hij vrij is of niet, gedurende welke periode, en zelfs vermelden wat hij aan het doen is. Een dergelijke rationalisering van de tijdstippen voor mogelijke interne en externe contactname betekent een groot pluspunt voor grote internationale bedrijven, waar transparantie en efficiency bij communicatie vaak een probleem blijft. Digitale agenda`s, ongeacht welk programma, kunnen niet altijd en overal  door iedereen geraadpleegd worden en blijken vaak erg ingewikkeld.

De Kontakki-app werkt als een gewone adressenlijst, waaraan dan de activiteitsstatus en beschikbaarheid van de persoon toegevoegd wordt. De gebruikers vullen er hun huidige status in en die voor de volgende periode. Deze informatie kan door alle andere gebruikers in de adressenlijst bekeken worden. Die lijst kan men opdelen in twee groepen: privé en werk. De professionele contacten kunnen dus enkel de activiteiten zien in verband met het werk, terwijl de privé-statussen van de gebruiker enkel toegankelijk zijn voor familie en vrienden.

Vanuit de app kan men rechtstreeks een telefoongesprek opstarten. Deze gesprekken verlopen gewoon via de telefoonoperator en niet, zoals dat het geval is bij gelijkaardige oplossingen, via de app en dus via VoIP. Men kan ook een sms of een mail verzenden vanuit de adressenlijst.

De persoonlijke contactgegevens worden niet bewaard. Enkel de telefoonnummers worden versleuteld bewaard op servers in West-Europa, zodat zij niet gedeeld kunnen worden met derden.

De Kontikki-app is nog tot  oktober gratis beschikbaar op iTunes. De Android-versie zit momenteel in bèta-fase en zal in de loop van de volgende weken gelanceerd worden.

 

Back to top button
Close
Close