Unit4 tekent een sponsoringcontract met Alex Dowsett, wielrenner van wereldklasse

Unit4 is een leverancier van bedrijfstoepassingen bestemd voor dienstverlenende organisaties. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat het een sponsoringcontract getekend heeft met wielrenner Alex Dowsett, die behoort tot de beste ter wereld. Alex Dowsett zal dit jaar zijn eerste Ronde van Frankrijk rijden.

post-image-3

Alex is een uitzonderlijk atleet. In mei van dit jaar heeft hij het werelduurrecord voor wielrennen verbroken (de afstand die in één uur tijd afgelegd wordt). Op dat moment sprak men zelfs van het "Perfect Hour" van Alex Dowsett. De wielrenner is vier keer nationaal kampioen tijdrijden geweest. Hij heeft ook de gouden medaille behaald bij de Commonwealth Games in 2014 en de Bayern-Rundfahrt 2015. Dit jaar zal hij voor het eerst deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Het grote vertrek daarvan heeft nu zaterdag 4 juli plaats in Utrecht (Nederland), de stad waar ook de zetel gevestigd is van Unit4.

Alex Dowsett is één van de meest beloftevolle jonge wielrenners. Hij lijdt nochtans aan hemofilie. Dat is een zeldzame aandoening bij de bloedstolling. De successen van Alex zijn al ongelooflijk voor een gewone sterveling, zij worden nog uitzonderlijker wanneer men weet dat hij getroffen is door deze ongeneeslijke ziekte. Het lijkt er zelfs op dat hij de enige atleet is die aan hemofilie lijdt en op wereldvlak aan competitie doet. Ondanks zijn ziekte blijft Alex meedraaien in de hoogste niveaus van het professioneel wielrennen. Hij steunt ook kinderen die aan deze ziekte lijden en geeft hen terug hoop via zijn stichting Little Bleeders.

Unit4 heeft een eerste sponsoringcontract getekend voor één jaar, vergezeld van een gift aan de stichting Little Bleeders.

"Alex is een voorbeeld van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen, kwaliteiten die hem de top hebben laten bereiken ondanks zijn tegenslag", aldus Jose Duarte, CEO van Unit4. "Hij is iemand die ons allen inspireert; door zijn eigen regels te maken heeft hij de dingen mogelijk gemaakt. Wij kunnen veel leren uit zijn vastberadenheid en werklust. Hij is een echte sportmens, maar ook iemand met passie, die de andere hemofiliepatiënten steunt. Wij zijn trots over onze samenwerking met Alex en wij verheugen er ons al op om hem zaterdag op het startpodium te zien".

Back to top button
Close
Close