Trasys bij de groep NRB

NRB heeft een overeenkomst afgesloten met GIB (een gemeenschappelijke dochteronderneming van Ackermans & Van Haaren en van CNP) voor de overname van 100% van de aandelen in het kapitaal van Trasys Group.

post-image-3

De activiteiten van Trasys zullen in de NRB Group geïntegreerd worden om zo een van de grootste ICT-groepen van België te worden, die meer dan 2.000 mensen tewerkstelt en een jaarlijks omzetcijfer realiseert van meer dan 300 miljoen euro.

 

Trasys is een Belgisch bedrijf in de ICT-sector met vestiging in Hoeilaart. Trasys heeft in 2014 een omzetcijfer van 74 miljoen euro gerealiseerd en telt ongeveer 700 medewerkers. Het bedrijf werd in 1981 opgericht binnen Tractebel. Met steun van GIB werd in 2006 een MBO-procedure gelanceerd.

Trasys levert gespecialiseerde ICT-diensten en -oplossingen aan klanten in de openbare sector, industrie, openbare nutsvoorzieningen, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen, alsook aan Europese en internationale instellingen. 24% van zijn omzetcijfer wordt in het buitenland gerealiseerd, in Finland, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg.

Ulrich Penzkofer, CEO van NRB Groep, verklaart: "Het strategisch belang van deze overname mag niet onderschat worden. De NRB Groep wil voor zijn klanten de meest competente partner zijn. Een partner die hen een kennis van hun business en een technologische expertise van het hoogste niveau biedt, en ondertussen ook zijn Belgische klanten de voordelen biedt van de nabijheid van een Belgische ICT-leverancier. Met de overname van Trasys zullen wij onze competenties kunnen versterken (vooral op vlak van verticale oplossingen, sourcing en near-shore capaciteiten), ons bedrijf in zijn geheel kunnen versterken alsook onze positie bij onze klanten. Voor ons is Trays echt de ideale partner, zowel wat de waaier aangeboden diensten betreft, de sectoriële en technologische expertise, de bedrijfscultuur, als wat zijn hoedanigheid betreft als Belgische technologieleverancier. Samen kunnen wij de nummer één worden in België met een omzetcijfer van meer dan 300 miljoen en een personeelsbestand van meer dan 2.000 personen. Samen beschikken wij over een zeer stevige klantenbasis in alle strategische sectoren van het land. Dankzij onze gezamenlijke commerciële capaciteit zullen wij onze groei-ambities kunnen realiseren in de industrie en in Vlaanderen, waar wij nog een groot potentieel bespeuren voor NRB."

Back to top button
Close
Close