Early-Work.com, het eerste platform gewijd aan studerende en jonge artiesten

Jonge kunstenaars en hun creaties in contact brengen met het grote publiek? Dat is nu mogelijk. EARLY WORK biedt voor het eerst een online platform waar studenten en pas afgestudeerden van kunstopleidingen hun werk kunnen verkopen.

post-image-3

"Meet Pablo Before Picasso", dat is het concept van EARLY WORK. Vijf enthousiastelingen onder de dertig, die in de cultuurwereld gewerkt hebben, de kunstmarkt en financiën, hebben de handen ineengeslagen om EARLY WORK op te richten. Deze marktplaats wil alle verzamelaars, kunstliefhebbers maar ook het grote publiek het werk laten ontdekken van het talent van morgen, van studenten en pas afgestudeerden, aan prijzen die nog toegankelijk zijn: schilderwerk, fotografie, beeldhouwwerk, gravure, design, …

EARLY WORK biedt een antwoord op twee vaststellingen: een jonge kunstenaar ontmoet nog teveel obstakels om een kwalitatieve verspreiding en productie te vinden die past bij zijn ambitie, en anderzijds is het voor kunstliefhebbers moeilijk om een eerste origineel kunstwerk te vinden. De site brengt kopers en jonge artiesten met elkaar in contact en biedt de toekomstige verzamelaars de mogelijkheid om kunstwerken met een groot potentieel aan een betaalbare prijs te kopen, tussen 100 en 1000 euro. De studenten en pas afgestudeerden van de kunstopleiding genieten zo van een eerste ervaring met de kunstmarkt, van zichtbaarheid, en van de voor hun evolutie broodnodige ondersteuning.

EARLY WORK is niet alleen een volkomen nieuwe marktplaats, maar gaat veel verder, dankzij verschillende nuttige en aanvullende tools voor de verspreiding: de werken en de artiesten worden tevens in de kijker gezet via de sociale netwerken en via een webmagazine; daarbij komen nog portretten en interviews met spelers uit de kunstwereld en belangstellenden. EARLY WORK verrijkt het systeem nog verder door waardevolle contacten te leggen via exposities, evenementen en verspreiding bij partners, institutioneel en privaat, en bij mecenassen.

Back to top button
Close
Close