Hackers reageren sneller dan beveiligingsspecialisten

De computerbeveiliging van vandaag is niet meer met gelijke wapens aan het strijden tegen de cyberdreigingen, zo stelt het bedrijf Cisco. Hackers innoveren sneller dan IT-beveiligingsbedrijven.

post-image-3

Cyberboeven doen onder andere beroep op nieuwe technieken om ervoor te zorgen dat hun malware tot 200 dagen ongemerkt bij gehackte bedrijven en organisaties kan vertoeven, zo blijkt uit een zesmaandelijks rapport over beveiliging, gepubliceerd door Cisco.

Om te voorkomen dat zij opgemerkt worden passen de hackers voortdurend hun malware aan. En de beveiligingssector heeft er de grootste moeite mee om het hoge tempo dat de cybercriminelen blijven aanhouden, te volgen. Zo zijn hackers er sinds kort in geslaagd om hun malware te laten ontsnappen aan quarantaines.

De opmerkelijkste malware apps van de laatste zes maanden nemen de vorm aan van een collectie malware apps die automatisch op zoek gaan naar zwakke plekken op de computer van de gebruiker. Zo maakt de Angler-malware gebruik van gekende zwakke plekken in Adobe Flash, Java, Internet Explorer en Silverlight. Bijna de helft van de gebruikers die een besmette website bezocht hebben werd effectief zelf besmet of gekraakt.

"De overheden zamelen digitale gegevens van particulieren en bedrijven in, maar delen vaak enkel de informatie over hun eigen jurisdictie met anderen. En dit is een groot obstakel voor kwalitatieve cyberbeveiliging", aldus Fred Noordam, Cyber Security Lead Benelux bij Cisco.

Back to top button
Close
Close