De exploitant van de sites met extensie .xyz kan gouden zaken doen!

Wie eerst en vooral zou kunnen profiteren van de beslissing van Google om een nieuwe holding met de naam Alphabet te creëren, is niet de reus van online services: het is een klein Amerikaans bedrijfje met de naam XYZ.com, dat het monopolie heeft van het beheer van internetadressen op .xyz. Hoewel het bedrijf gemiddeld 3.000 domeinnamen per dag registreerde tot het begin van vorige week, heeft het er 10 keer meer geregistreerd sinds Google vorige week aankondigde dat Alphabet, zijn nieuw moederbedrijf, een adres had gekozen dat eindigde op .xyz.

post-image-3

Zijn 29-jarige oprichter, Daniel Negari, had 185.000 dollars (ongeveer 165.500 euro) betaald aan de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) om de suffix .xyz,te exploiteren. Hij legde uit aan Reuters hoe stomverbaasd hij was over de keuze van Google om te gaan werken met een .xyz-adres om de internetsite van de toekomstige Alphabet-groep te exploiteren (abc.xyz). “Ik ben naar mijn team gegaan en ik heb hen gezegd dat ons iets enorms was overkomen. Ik herlas het bericht, zo surrealistisch vond ik het.”  


De voorbije dagen merkte XYZ.com een verhoogde interesse op van potentiële investeerders en kreeg het overnam-aanbiedingen. Maar Daniel Negari verzekert dat zijn bedrijf niet te koop is. "Ik denk dat ik op de wereld ben gezet om .xyz op te richten en het op de markt te zetten. Mijn werk is nog lang niet gedaan,” zegt hij.   Een beursgang sluit hij niet uit, maar hij verzekert dat er nu onmiddellijk geen enkel project in die richting is voorzien. XYZ.com bezit ook de suffixen .college en .rent en voorziet een lancering van .security, .protection, .theatre, .car, .cars en .auto tegen het einde van het jaar.


(met Reuters)

 

Back to top button
Close
Close