Uber verwacht zijn reserveringen in 2015 te verdrievoudigen

De globale reserveringen van Uber, de Amerikaanse specialist in personenwagens met chauffeur, zouden dit jaar meer dan verdrievoudigd moeten worden tot 10,84 miljard dollar (9,6 miljard euro), om dan in 2016 te stijgen tot 26,12 miljard.

post-image-3

Dit zijn de cijfers die Reuters kon inzien in een recente presentatie, die door Chinese bankiers met hulp van Uber voorbereid was om eventuele nieuwe beleggers te overtuigen om hun geld in het bedrijf te steken.

Nog volgens het document zou Uber, dat in meer dan 50 landen aanwezig is, een 20% van de inkomsten uit de reserveringen voor zich houden, wat volgens een berekening van Reuters wil zeggen dat het omzetcijfer van het bedrijf rond de twee miljard dollar moet bedragen in 2015.

Hierover ondervraagd door Reuters heeft een woordvoerder van Uber gezegd dat het bedrijf geen commentaar geeft op "geruchten en speculaties".

De presentatie, die gegevens bevat van juni, biedt een overzicht van de enorme groei die het bedrijf in zijn zesjarig bestaan heeft gekend. Het werd onlangs door beleggers gevaloriseerd op 50 miljard dollar, een wereldrecord voor een niet-beursgenoteerd technologisch bedrijf.

Het document bevat echter niet de kosten van Uber, en vermeldt evenmin of het bedrijf winstgevend is. Tal van specialisten menen echter dat Uber geld verliest, omwille van de financiële incentives die het aan de chauffeurs toekent om zo de markt te veroveren. De kosten van de gerechtelijke procedures die tegen het bedrijf ingespannen zijn in tal van landen wegen eveneens door.

De presentatie vermeldt trouwens een beursgang van Uber Global over 18 tot 24 maanden.

(via Reuters).

Back to top button
Close
Close