UberX gaat van start in Brussel!

De professionele dienst van Uber gaat van start in de hoofdstad. Zelf geeft het dit niet toe, maar wellicht is het de bedoeling om een reservewiel te hebben voor het geval de Uberpop-dienst opgeschorst wordt die zo onder vuur ligt van de taximaatschappijen en een deel van de politieke klasse.

post-image-3

Het gaat hier om de professionele dienst van Uber, met goedgekeurde en erkende chauffeurs. In een posting op zijn Belgisch blog verklaart het bedrijf: "Onze uberX chauffeurs-partners beantwoorden aan alle wettelijke vereisten; zij beschikken over de nodige vergunning en een commerciële verzekering. Wij hebben deze chauffeurs persoonlijk ontmoet en zij hebben een strenge controle ondergaan naar hun antecedenten, een controle van hun documenten, inbegrepen van hun btw-verplichtingen".

Uber had nochtans aangegeven dat de lancering van UberX in Brussel niet mogelijk was gezien de bestaande reglementering. Een verandering van strategie, aan de vooravond van een grote manifestatie van de taxisector, niets beters om het vuur aan de lont te steken...

Bron: Uber

Back to top button
Close
Close