Hoe Apple een nieuwe aanval op zijn App Store wil verhinderen

Apple zal het de Chinese ontwikkelaars gemakkelijker maken om zijn software voor het maken van apps voor mobiele toestellen te downloaden; zo wil het elke nieuwe inbreuk in zijn online app-winkel App Store voorkomen.

post-image-3

Na de eerste grote cyberaanval tegen iOS, het besturingssysteem van de iPhone en de iPad, heeft Phil Schiller, marketing directeur van Apple,  op de Chinese nieuwssite Sina.com aangekondigd dat het bedrijf uit California downloads van zijn eigen software vanuit China zou aanbieden.

Het is de eerste keer dat een verantwoordelijke van Apple de maatregelen vermeldt die door de groep uit Californië gepland zijn om de App Store te beveiligen, na de aanval verleden week. Daarbij waren hackers erin geslaagd om ontwikkelaars om de tuin te leiden: zij lieten hen een gehackte versie downloaden van de software voor het ontwikkelen van toepassingen voor iOS en OSX, de besturingssystemen van Apple.

Chinese ontwikkelaars die door de hackers bedrogen waren, hebben aan Reuters verklaard dat zij beroep gedaan hadden op niet-officiële bronnen om de besmette software te downloaden, omdat het downloaden vanop de officiële servers van Apple, die in het buitenland staan, te traag geschiedt. Veel ontwikkelaars menen dat Apple meer ondersteuning zou moeten bieden aan de app-ontwikkelaars in China,  dat toch zijn tweede markt is na de Verenigde Staten.

Schiller heeft tevens aan de Chinese site gezegd dat Apple van plan is om zijn klanten te verwittigen van de aanwezigheid van 25 besmette apps, en dat het zou volstaan ie te wissen en opnieuw te downloaden. Hij beklemtoonde dat hij geen weet had van gevallen waarbij besmette apps gebruikt zouden zijn om informatie van de gebruikers weg te kapen.

(via Reuters)

Back to top button
Close
Close