Connect with us
Social Media Summit

AdotMob wordt geïntegreerd in LiveRail en verrijkt zijn aanbod aan mobiele video

woman-sunglasses

Mobile

AdotMob wordt geïntegreerd in LiveRail en verrijkt zijn aanbod aan mobiele video

AdotMob wordt geïntegreerd in LiveRail en verrijkt zijn aanbod aan mobiele video

Bij een markt in volle groei, grotendeels aangedreven door het mobiele, wordt de shift van tv naar digitale video een belangrijke strategische inzet voor adverteerders en agentschappen

Volgens een in juni dit jaar gepubliceerde studie van Médiamétrie bekijkt 49% van de internauten video buitenshuis. Het mobiele en het gebruik van video nemen dus snel een belangrijke plaats in op de Franse markt. Marketeers worden zich dan ook steeds meer bewust van dit fenomeen, en besteden een steeds groter deel van hun investeringen aan digitale video. Zij passen bovendien hun video content aan het mobiele aan door kortere en meer pakkende boodschappen te communiceren.

Het in 2014 opgerichte AdotMob, een technologische speler gespecialiseerd in programmatische reclame op smartphones en tablets, is een van de eerste mobiele spelers om in zee te gaan met LiveRail, wereldwijde SSP koploper op de videomarkt.

Thomas Zaepffel, medeoprichter van de start-up AdotMob:  "De intrede op de videomarkt is een doorslaggevende strategische stap in onze evolutie. Onze technologische middelen hebben ons in staat gesteld om ons op natuurlijke wijze te integreren in LiveRail. Deze rechtstreekse RTB connectie met een van de belangrijkste plaatsen op de videomarkt geeft ons, in de eerste plaats, toegang tot de mobiele video-inventaris van vele premium uitgevers in Frankrijk en de hele wereld, via specifieke PMP (private market place) deals. Bovendien hebben wij de algoritmes aangepast, die wij speciaal ontwikkeld hadden voor mobiele optimalisering, om zo goed mogelijk om te gaan met de video requests die wij ontvangen. Dit werk maakt vandaag een op verschillende meetmethoden geoptimaliseerde aankoop mogelijk, zoals het tot het einde uitkijken-gehalte, de kost per bekeken video of de tijd doorgebracht per video. Zo kunnen wij onze adverteerders helpen om echt profijt te trekken van deze nieuwe mobiele programmatische hefboom!"

Door de integratie van zijn eigen infrastructuur in LiveRail aan te kondigen is AdotMob voortaan in staat om de adverteerders toegang aan te bieden tot een premium programmatische video-inventaris en zo een lengte voorsprong te behalen op de markt van programmatische mobiele reclame in Frankrijk.

Click to comment
Digital pharma Summit

Subscribe to our weekly

Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top