De Surface Book, de eerste laptop van Microsoft

Microsoft heeft zijn eerste laptop voorgesteld, naast verschillende nieuwe modellen van de Lumia-smartphone, de nieuwste versie van zijn Surface Pro-tablet en een nieuwe versie van zijn smartband Microsoft Band, allemaal producten voorzien van het nieuwe besturingssysteem Windows 10.

post-image-3

De Amerikaanse informaticagroep rekent onder andere op het in juli gelanceerde Windows 10 om marktaandeel te veroveren op de markt van de smartphones en tablets, segmenten die momenteel gedomineerd worden door Apple en Samsung Electronics. Het bedrijf heeft dinsdag aangestipt dat er nu wereldwijd 100 miljoen toestellen voorzien zouden zijn van het nieuwe besturingssysteem.

De Surface Book-laptop, die minstens 1.499 dollar (1.331 euro) zal kosten, werd door Microsoft voorgesteld als twee keer sneller dan de MacBook Pro van Apple. Het toestel is voorzien van een scherm van 13,5 inch en zal op 26 oktober op de markt komen.

De Lumia 950 en 950XL smartphones die in New York onthuld werden, zullen in november in de handel komen aan prijzen vanaf 549 en 649 dollar (resp. 487 en 576 euro). De Lumia 950 heeft een processor met 6 kernen en een scherm van 5,2 inch. De 950XL van zijn kant is voorzien van een 8 core processor en een scherm van 5,7 inch. De twee toestellen zijn uitgerust met een camera met een resolutie van 20 megapixel, en een opslagruimte die tot 32 GB gaat.

Microsoft heeft ook een derde smartphone voorgesteld, de Lumia 550, die in december op de markt komt aan de prijs van 139 dollar.

De Surface Pro 4 tablet, een iets grotere, plattere en lichtere versie van de Surface Pro 3, beschikt over 16 GB RAM en is voorzien van een harde schijf van 1 TB. Het scherm heeft een diagonaal van 12,3 inch, en het toestel wordt aangedreven door een Intel Core processor van de zesde generatie. Het toestel is beschikbaar op 26 oktober en de prijs begint vanaf 899 dollar.

(via Reuters)

Back to top button
Close
Close