Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Dell koopt EMC voor 67 miljard dollar

Dell koopt EMC voor 67 miljard dollar

Dell heeft de overname bekend gemaakt van de specialist in dataopslag EMC voor een 67 miljard dollar (59 miljard euro), wat dit tot de belangrijkste merger& acquisition maakt in de hightech sector.

De informaticagroep uit Texas biedt, met de steun van verschillende financiële partners, per aandeel het equivalent van 33,15 dollar in geld en effecten. Dell zal 24,05 dollar in contanten betalen en de rest in "trackers", speciale effecten die de evolutie van de beurskoers van VMWare zullen repliceren, het filiaal voor virtualisatiesoftware van EMC.

VMWare zal zijn onafhankelijkheid behouden en zal een beursgenoteerd bedrijf blijven, zo hebben Dell en EMC in een gezamenlijk persbericht toegelicht.

De overname van EMC moet Dell, de derde fabrikant ter wereld voor personal computers, in staat stellen om zich te ontwikkelen in de lucratievere markt van data management services voor bedrijven.

"De combinatie van Dell en EMC creëert een gigant in oplossingen voor bedrijven", zo verklaarde Michael Dell, die de CEO van de nieuwe groep zal zijn.

EMC verwacht echter nog andere overnamebiedingen te kunnen bestuderen, zo hadden zondag bronnen dicht bij de onderhandelingen aan Reuters gezegd. EMC heeft inderdaad gevraagd dat de tekst van het akkoord met Dell een zogenaamde "go-shop" clausule zou bevatten. Die moet het bedrijf toelaten om aanbiedingen bij andere partijen te vragen en aan Dell een beperkte boete te betalen indien een daarvan tot een akkoord zou leiden.

De beheerraad van EMC heeft de fusie-overeenkomst goedgekeurd en is van plan om de aandeelhouders van de groep aan te bevelen om de operatie te valideren.

Buiten de emissie van "trackers" zal de operatie gefinancierd worden door kapitalen die gezamenlijk ingebracht worden door Michael Dell, MSD Partners, Silver Lake en het soevereine fonds Singapour Temasek, evenals door beschikbare liquide middelen en schulden.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top