Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Western Digital verwerft SanDisk voor 19 miljard dollar

Western Digital verwerft SanDisk voor 19 miljard dollar

De Amerikaanse fabrikant van harde schijven Western Digital heeft aangekondigd dat hij zijn landgenoot SanDisk verworven heeft voor 19 miljard dollar (16,7 miljard euro), een operatie waarmee hij sterker staat op de markt van opslaggeheugen gebruikt in smartphones en mobiele toestellen.

Het akkoord tussen Tsinghua en Western Digital is het voorwerp van een  grondig onderzoek door de Amerikaanse en Chinese overheden, omwille van wederzijdse verdenkingen van cyberspionage. SanDisk van zijn kant zou mogelijk toelating moeten vragen aan het Japanse Toshiba, waarmee het patenten en productie-installaties deelt.

In het persbericht waarin de overname aangekondigd wordt, geven SanDisk en Western Digital aan dat de joint venture met Toshiba zal blijven bestaan.

De overname van SanDisk, de laatste nieuwe stap in een consolidatiebeweging die momenteel aan de gang is in de sector van halfgeleiders en processoren, moet vanaf het eerste volledig jaar bijdragen aan de aangepaste winst van Western Digital. De groep is al een belangrijke speler in data-opslag, maar de overname van SanDisk zal de groep toegang geven tot de Nand-technologie, gebruikt in de cloud en mobiele toestellen.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top