Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Balios, het eerste connected object bestemd voor de ruiterij

Balios, het eerste connected object bestemd voor de ruiterij

De jonge Franse startup Equisense (gebaseerd in Oise) lanceert zijn crowdfunding programma op het Kickstarter-platform om de commerciële lancering van Balios te  ondersteunen, het allereerste connected object waarmee men de vooruitgang van de ruiter en het welzijn van het paard kan meten. De Balios sensor, die verbonden wordt met een mobiele toepassing, zendt exacte en objectieve data naar de smartphone van de ruiter, zodat hij zichzelf kan verbeteren en tegelijk zijn paard kan verzorgen.

Na de explosieve groei van de connected health en de ontwikkeling van smart objects voor vele sporten, is hier nu Balios, de allereerste sensor voor de ruiterij. Hij wordt bevestigd aan de zadelriem en zendt precieze en objectieve data naar de smartphone van de ruiter, die zijn vooruitgang meten en tegelijkertijd ook de toestand van het paard tijdens de training.

Balios is eenvoudig in gebruik en gaat automatisch aan bij de start van de training, om de intensiteit van de training te analyseren, de kwaliteit van tred, de tijd van elke gang, het aantal sprongen, enz. Sessie na sessie vormen de verzamelde gegevens een historiek van de trainingen en de conditie van elk paard. Deze opvolging wordt nog beter wanneer hij gedeeld wordt met de coach, de dierenarts of elke persoon die het paard bestijgt (groom, jockey, ...) zodat iedereen zich aan de behoefte van het paard kan aanpassen.

Bij de premium-versie geeft Balios aan ruiters die op zoek zijn naar een meer technisch karakter een analyse van de rit, van de cadans, de breedte van de sporen, de snelheid, enz. De ruiters beschikken zo over een objectieve en externe blik op een hindernisparcours, een dressuur of eender welke andere oefening.

Balios is de eerste creatie van Equisense, een Franse start-up die de ambitie heeft om de ruiters wereldwijd technologieën in handen te geven die hen helpen om beter te worden en hun paarden te verzorgen.

De Kickstarter-campagne is een heus succes, vermits het voorwerp al gefinancierd is en, op het moment dat wij dit schrijven, al €92.000 aan crowdfunding bereikt heeft met meer dan 603 deelnemers.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top