Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Facebook krijgt van de autoriteiten steeds meer verzoeken om gegevens

Facebook krijgt van de autoriteiten steeds meer verzoeken om gegevens

De verzoeken voor gegevens van gebruikersaccounts, uitgaande van de autoriteiten, zijn in de eerste zes maanden van het jaar met 18% gestegen, en betreffen nu 41.214 accounts tegenover 35.051 in het tweede semester 2014, zo stipt Facebook aan in een zesmaandelijks rapport dat het woensdag op zijn site publiceerde.

Het sociale netwerk voegt eraan toe dat het in het eerste semester 20.568 boodschappen of content verwijderd heeft die in strijd is met de  wet, wat twee keer meer is dan in het eerste semester 2014.

De verboden content is erg gevarieerd, gaande van nazipropaganda tot beelden van gewelddadige misdaden. Meer dan 60% van de verzoeken ging uit van Amerikaanse overheidsinstellingen, zo stipt Facebook aan, dat ook spreekt van vele verzoeken afkomstig van Frankrijk, Duitsland of Groot-Brittannië.

De toegang van de autoriteiten tot privégegevens van telefoonoperatoren of webbedrijven ligt uiterst gevoelig sinds de onthulling van Snowden dat de Amerikaanse overheden surveilleerprogramma`s geïnstalleerd hebben.

Het aantal gebruikers van Facebook heeft 1,55 miljard mensen bereikt in het eerste semester 2015, tegenover 1,4 miljard in het tweede semester 2014, aldus het rapport.

(via Reuters)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top