Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Met 1 miljard gebruikers sinds zijn lancering onthult Booking.com hallucinante cijfers

Met 1 miljard gebruikers sinds zijn lancering onthult Booking.com hallucinante cijfers

Van Adelaide tot Zagreb: 285 miljoen reizigers hebben verleden jaar gebruik gemaakt van Booking.com om hun verblijf ergens ter wereld te organiseren.

"Het stadium van het miljard gebruikers bereiken, weerspiegelt het ongelooflijke aantal en de diversiteit van logies met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding die beschikbaar zijn op Booking.com; het opent een wereld aan mogelijkheden die beantwoorden aan de persoonlijkheid, wensen en ambities van elk van hen", aldus Darren Huston, CEO van Booking.com.

De meer dan 820 000 logementen die beschikbaar zijn op Booking.com, hebben een potentieel van 21 miljoen kamers die wereldwijd gereserveerd kunnen worden. Dit maakt het tot de nummer één reservatiesite voor ongelooflijke en unieke bestemmingen. In de loop van de laatste twaalf maanden hebben niet minder dan 285 miljoen reizigers -wat het equivalent vertegenwoordigt van de bevolking van het Verenigd-Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië samen-  verbleven in deze logementen, en meer dan een miljard reizigers hebben een verblijf gereserveerd in een logement via Booking.com sinds de site opgericht werd.

In de loop van de laatste twaalf maanden hebben de gebruikers van Booking.com verbleven in hotels van 214 verschillende landen, in vakantieverblijven gelegen in 197 verschillende landen en in andere soorten logies in 208 landen. Terwijl het verblijven bij een bewoner, gemeubelde verblijven of andere originele logies aan populariteit blijven winnen, hebben 28,6 miljoen mensen beroep gedaan op het huren van een vakantiewoning in plaats van traditionele hotels, en 68,5 miljoen heeft ervoor gekozen om te verblijven in originele logies zoals gastkamers, ryokans (traditionele Japanse herberg), Bed & Breakfast of andere.

De reservaties, geboekt de laatste twaalf maanden op Booking.com, tonen ook aan dat de reizigers avontuurlijk aangelegd zijn: meerdan 150 000 gebruikers koos voor een verblijf op een boot, en meer dan 720 000 mensen brachten hun vakantie door op een boerderij.

Waar bevinden zich dan de beste plekken voor een perfect verblijf? De volgende landen zijn koploper op vlak van reservaties in verschillende categorieën logement:

  • Frankrijk behaalt de palmares voor de reservatie van appartementshotels
  • Spanje is koploper voor de reservatie van gastenkamers
  • Italië is de eerste voor reservatie van Bed & Breakfast alsook voor verblijf op de boerderij
  • Het Verenigd Koninkrijk staat vooraan voor de reservatie van herbergen en jeugdherbergen
  • Zweden is leider in de reservatie van boten
  • De Verenigde Staten zijn dan weer koploper in de reservatie van hotels
  • Japan domineert bij de verblijven in Ryokans
  • Marokko werd bekroond voor het verblijf in Riad.

 

 

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top