Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Na de kritiek activeert Facebook de Safety Check tool voor alle menselijke rampen

Na de kritiek activeert Facebook de Safety Check tool voor alle menselijke rampen

Na de zware kritiek in het Midden-Oosten omdat het deze functie niet geactiveerd had bij de aanslagen in Beiroet, en wel bij die van Parijs, heeft het sociale netwerk gereageerd.

De zogenaamde Security Check functie werd in zijn huidige versie bedacht in oktober 2014. Wanneer de site de functie activeert, wordt elke gebruiker die door Facebook geïdentificeerd wordt als levende in een gevarenzone, uitgenodigd om met een simpele klik al zijn "vrienden" te laten weten dat hij in veiligheid is. Facebook heeft dat vrijdag gedaan voor Parijs, maar de dag tevoren niet voor Beiroet.

Deze polemiek heeft de oprichter van Facebook ertoe gebracht om te reageren via een posting op zijn persoonlijke account. Mark Zuckerberg heeft uitgelegd dat tot dan de Safety Check enkel geactiveerd kon worden bij een natuurramp, en dat zijn teams bij de aanslagen in Parijs beslist hebben om de tool uit te breiden tot alle menselijke rampen, wat ook de oorzaak mag zijn.

In dit geval hebben 4,1 miljoen mensen in 24u tijd de Safety Check functie van Facebook gebruikt om hun naasten gerust te stellen, en 360 miljoen mensen werden door het systeem verwittigd.

De Safety Check zal dus in meer situaties actief zijn. Wat dan weer de vraag oproept: heeft Facebook het recht om te beslissen over de ernst en belangrijkheid van een situatie?

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top