Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

X-RIS wint de Deloitte 2015 Technology Fast 50 award

X-RIS wint de Deloitte 2015 Technology Fast 50 award

Het in Ans gevestigde bedrijf X-RIS is de winnaar van de editie 2015 van Deloitte Technology Fast 50, een wedstrijd die de 50 technologische bedrijven met het snelste groeipercentage in België wil klasseren. In de laatste vier jaren zag X-RIS zijn omzetcijfer met niet minder dan 701% stijgen. De Rising Star award werd toegekend aan Domobois.

Dit jaar is het het bedrijf X-RIS dat, met een stijging van 701% van zijn omzetcijfer, het klassement aanvoert als technologiebedrijf met het snelste groeicijfer in België. X-RIS is gespecialiseerd in het produceren van vernieuwende en originele oplossingen op vlak van digitale radiografie voor niet-destructief onderzoek en beveiliging.

Nicolas Poelst, Co-founder en Commercieel Verantwoordelijke van X-RIS: "Dankzij de inzet van het hele X-RIS team hebben wij X-stralen systemen ontwikkeld voor de radiografie van shuttles, vliegtuigen en boten. Wij helpen om de veiligheid van de mensen te verbeteren. De Fast 50 award vestigt onze aandacht op het belang van groei, want het is de groei die ons toelaat om te innoveren en koploper te worden op de markt."

Top3
Op de tweede en derde plaats  staan resp. iText Group (653% groei van het omzetcijfer), het bedrijf dat op de eerste plaats stond in editie 2014 van de Fast 50, en van wie het product een technische component is die door vele andere IT-bedrijven gebruikt wordt om hun projecten en oplossingen te verrijken met een PDF-functie, en Cmosis (615% groei van het omzetcijfer), een bedrijf dat op de tweede plaats stond bij editie 2014 van de Fast 50, en leverancier is van geavanceerde, kant-en-klare, aangepaste of volledig op maat gemaakte CMOS beeldsensoren.

Laureaten per activiteitensector
De bedrijven met de snelste groei in vier bijzondere sectoren werden eveneens in de schijnwerpers gezet tijdens de uitreiking van de Deloitte Technology Fast 50 awards. X-RIS, laureaat van de Fast 50 Award, behaalde ook de eerste plaats in de categorie van IT- en digitale oplossingen (IT & Digital Solutions). Voor het tweede jaar op rij behaalde Basalte de prijs in de sector van propere technologieën en energie (Clean Tech & Energy). KitoZyme vertoont het snelste groeicijfer in de sector Biotech, Nanotech & Medtech, terwijl Destiny de prijs uitgereikt kreeg in de sector Internet, Media & Telecom.

Basalte, dat de gebruikers unieke ervaringen biedt op vlak van het slimme huis, heeft een groeicijfer van 201% neergezet. KitoZyme, fabrikant van bio-polymeren en leverancier van medische toestellen, dankt zijn eerste plaats aan een groei van zijn omzetcijfer met 354%. Wat de leverancier van telecomdiensten Destiny betreft, die bereikte een groei van 288%.

De Rising Star award voor Domobois
Tien bedrijven die minder dan 5 jaar actief zijn werden genomineerd voor de titel "Rising Star 2015". Een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Duco Sickinghe, CEO van Fortino, heeft het scenario geëvalueerd dat elke kandidaat voorgelegd had op basis van criteria zoals het vermogen tot vernieuwen en het groeipotentieel van het omzetcijfer. De laureaat werd Domobois.

Pierre Buffet, Co-founder en CEO van Domobois, verklaarde: "De Rising Star award is een mooie erkenning voor het hele team en voor ons eerste product Acar`Up, dat het leven verandert van mensen met een allergie voor mijten. Dit zal ons helpen om onze volgende uitdagingen aan te gaan, zoals internationaal gaan en nieuwe producten op de markt brengen".Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top