Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Waarom vertragen de kerstslingers jouw Wi-Fi?

Waarom vertragen de kerstslingers jouw Wi-Fi?

De slingers in je kerstboom zouden een van de oorzaken zijn van een trager Wi-Fi netwerk, aldus Ofcom, dat een app lanceert om de interferentie op de netwerken op te sporen.

 

Deze app scant je Wi-Fi netwerk af om de interferentie op te sporen tussen de router en  jouw verschillende toestellen. Uitgaande van de vaststelling dat het netwerk in 1 kamer op 2 interferentie ondervindt, biedt de app advies en oplossingen om de kwaliteit van de Wi-Fi te verbeteren.

De interferentie die het netwerk ondervindt kan afkomstig zijn van verschillende elektrische toestellen, waaronder de kerstslingers.

Dat mag verrassend lijken, maar deze versieringen die je rond de kerstboom wikkelt of die je aan je venster hangt, zouden een van de voornaamste oorzaken zijn van interferentie op je Wi-Fi netwerk. Gevolg: problemen bij de synchronisatie, een lager debiet, kortere afstand van de dekking...

Als je van je modem houdt en je netwerk in ere wil houden, kies dan voor kerstballen of houd de slingers zover mogelijk verwijderd van de router. En vooral: sluit de slingers niet aan op hetzelfde stopcontact als je modem.

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top