Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Amazon stelt eindelijk zijn prototype van delivery drone voor

Amazon stelt eindelijk zijn prototype van delivery drone voor

In een video heeft Amazon, twee jaar na de aankondiging van het project, een prototype voorgesteld van de drone waarmee het bedrijf in een dertig minuten tijd de pakjes wil leveren die op de site besteld werden.

In de promo video die gepresenteerd werd door tv-persoonlijkheid Jeremy Clarkson kan je zien hoe een gezin binnen het half uur een paar voetbalschoenen ontvangt ter vervanging van een ander, dat door de hond van het gezin beschadigd was.

"Na verloop van tijd zal er een hele familie Amazon drones zijn. Verschillende modellen voor verschillende omgevingen", zo vertelt Jeremy Clarkson.

Het voorgestelde prototype is een toestel dat zowel vertikaal kan vliegen, als een helikopter, als horizontaal, als een vliegtuig. De drone kan zich over een afstand van 15 mijl (24 kilometer) verplaatsen en op een hoogte van 400 voet (120 meter).

De video toont hoe de drone zijn vooraf bepaald landingspunt nadert vooraleer hij het pakje dropt, om vervolgens terug op te stijgen en ongetwijfeld naar zijn vertrekpunt terug te keren.

Volgens Amazon is de drone voorzien van sensoren waarmee hij hindernissen op zijn weg kan ontdekken, maar de Amerikaanse e-commerce gigant heeft geen enkele datum vernoemd waarop de drone-dienst van start zou gaan.

Alphabet, het nieuwe moederbedrijf van Google, en Wal-Mart, de belangrijkste grootwarenhuisketen ter wereld, werken eveneens aan projecten om pakjes te laten leveren per drone.

 

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top