Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Wat is het meest geconnecteerde land ter wereld?

Wat is het meest geconnecteerde land ter wereld?

Volgens het jaarlijks rapport van ITU (International Telecommunication Union) moest Denemarken zijn plaats als het meest geconnecteerde land afstaan. En waar staat België?

Het is Zuid-Korea, dat ook in 2013 laureaat was, dat dit jaar bovenaan eindigt. En waar blijft België? Ons land staat op de 21e plaats, vlak voor Ierland en Canada. Dat is 3 plaatsjes beter dan in 2014.

Dit klassement is gebaseerd op een "index van  ontwikkeling" van informatica- en communicatietechnologieën (ICT). Deze index, berekend door het ITU, laat toe om de landen te klasseren in functie van hun toegangsniveau tot ICT (internet, telefoon, mobiel), en van hun gebruik en hun vaardigheid op dat domein.

Volgens het rapport "hebben 3,2 miljard mensen nu een internetverbinding, wat neerkomt op 43,4% van de wereldbevolking, terwijl het aantal abonnementen op het mobiel netwerk bijna 7,1 miljard bedraagt wereldwijd, met meer dan 95% van de bevolking voorzien van een mobiel signaal".

Het rapport beklemtoont trouwens dat er een groot verschil in internettoegang bestaat, vermits 81,3% van de gezinnen in ontwikkelde landen een internetverbinding heeft, tegenover 34,1% in de opkomende landen en slechts 6,7% in de 48 minst geavanceerde landen.

Het ITU schat dat tegen 2020 wereldwijd 56% van de gezinnen internettoegang zal hebben, maar dat het aantal internauten slechts 53% van de wereldbevolking zou vertegenwoordigen.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top