Connect with us

Facebook sluit de toegang tot publieke pagina`s af voor niet-leden

woman-sunglasses

Social Media

Facebook sluit de toegang tot publieke pagina`s af voor niet-leden

Facebook sluit de toegang tot publieke pagina`s af voor niet-leden

Facebook zal niet langer Belgische internauten toegang geven tot zijn content wanneer zij geen lid zijn van het sociale netwerk, zo blijkt na een vergadering met de Privacy Commissie. Tot nu hadden ook niet-leden toegang tot publieke pagina`s van bepaalde bedrijven of restaurants.

Facebook heeft zich dus geplooid naar de Belgische justitie. Na de veroordeling in november hoopte het sociale netwerk een akkoord te treffen, maar nu heeft het dus de knoop doorgehakt.

"Vandaag kan iedereen de Facebook pagina`s bekijken van kleine bedrijven, sportploegen, bekende persoonlijkheden en toeristische attracties, zonder op Facebook ingelogd te zijn - meestal daarheen gevoerd vanuit een zoekmachine", aldus het sociale netwerk. Volgens Facebook is het datr-cookie noodzakelijk voor de veiligheid van de gebruikers en hun account. "Wij kunnen dus in België mensen die geen Facebook account bezitten, geen toegang meer geven tot de content."

"Wij hoopten een middel te vinden om die cookies te blijven gebruiken; zij laten het immers toe om de Belgische gebruikers te beschermen tegen de meer dan 33.000 pogingen in de voorbije maand om op hun account in te breken", zo zegt Facebook. "Wij betreuren het dat wij geen akkoord hebben kunnen treffen en dat de internauten voortaan moeten inloggen of een account moeten hebben om de publieke content op Facebook te kunnen zien".

Snelle tips

Bent u op zoek naar een reclamebureau?
Onze partner Sortlist helpt u de ideale partner te vinden!

Vind mijn reclamebureau
Click to comment

Subscribe to our weekly

Newsletter

Vacatures

Senior marketeer

Touring Verzekeringen / Touring Assurances

Senior marketeer

Business Analyst Customer Experience

Touring Assurances/ Touring Verzekeringen

Business Analyst Customer Experience

Inside Magazine
Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top