Connect with us
woman-sunglasses

Analytics

De cyberaanvallen hebben het gemunt op de retail en de online games

De cyberaanvallen hebben het gemunt op de retail en de online games

Het laatste "Sate of the Internet" rapport, gepubliceerd door Akamai, wijst op een indrukwekkende stijging van het aantal DDoS aanvallen, met maar liefst 180% in één trimester tijd! Vooral de distributiesector en online games worden geviseerd.

Het laatste trimestriële rapport van Akamai, dat ontleedt hoe cyberaanvallen wegen op de cloud-beveiliging, heeft 1.510 DDoS aanvallen genoteerd, wat een sprong is met 180% in één trimester.

"Het aantal DDoS aanvallen blijft elk trimester stijgen en zij blijven een beduidend gevaar vormen voor de veiligheid in de cloud", aldus Hans Nipshagen, Regional Sales Manager Benelux bij Akamai.

Volgens de expert zijn de aanvallen nog intensiever geworden "omdat de toegang tot `DDoS-for-hire` sites steeds eenvoudiger wordt; die identificeren en misbruiken blootgestelde internetdiensten zoals de SSDP, NTP, DNS, CHARGEN protocollen en zelfs de Quote of the Day".

De DDoS aanvallen hebben het vooral gemunt op de retail sector (55%) en de online games sector, zelfs al worden de media- en amusementssector geconfronteerd met zwaardere aanvallen.

Het rapport onderlijnt nog een ander interessant element: de reflectiegebaseerde aanvallen komen meer voor dan aanvallen via infectie. "De hackers leggen zich niet zozeer meer toe op het creëren en onderhouden van DDoS botnets, maar maken eerder gebruik van kwetsbare netwerkapparatuur en onbeveiligde protocollen".
 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top