Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

GoEuro haalt 45 miljoen dollar op bij Goldman Sachs

GoEuro haalt 45 miljoen dollar op bij Goldman Sachs

Goldman Sachs, Atomico en verschillende andere individuele beleggers vervoegen NEA, Lakestar en Battery Venturs om de start-up uit Berlijn te steunen, die in Europa een sterke groei kent.

GoEuro.be is het belangrijkste Europese platform  voor het plannen en boeken van reizen met de trein, bus en vliegtuig. Het kondigde zopas aan dat het een Serie B financiering heeft afgesloten van 45 miljoen dollar. Aangevoerd door Goldman Sachs zijn de nieuwe beleggers Atomico, Yuri Milner en Tom Stafford, Sebastian Siemiatowski (Klarna) en Ikkla Paananen (Supercell).

Deze nieuwe investering zal het bedrijf in staat stellen om zijn groei in 2016 en verder te versnellen, om zijn inburgering in België verder te zetten en om het meest complete platform voor bus- trein- en vliegtuigreizen in Europa verder te ontwikkelen - en zo tienduizenden bestemmingen op het continent en de hele wereld bereikbaar te maken. Het internationale verkeer van en naar België werd trouwens beduidend vergemakkelijkt op het platform, dankzij de integratie van Bene Rail International; daarmee kunnen internationale treintickets rechtstreeks op de GoEuro site gereserveerd worden.

GoEuro bereikt een markt waar elk jaar in Europa meer dan 150 miljard euro besteed wordt om te reizen. Het maakt gebruik van een gepatenteerde technologie die alle opties voor vervoer per trein, bus en vliegtuig belicht op de website en mobiele apps, om zo één enkele bron van informatie te creëren die aan alle behoeften van de reizigers beantwoordt.

Christopher Dawe van Goldman Sachs gaf dit commentaar: "GoEuro zorgde voor een vooruitgang in de toeristische industrie in de 21e eeuw, door deze tot dan onaangeboorde sector te ontwikkelen. Met meer dan 50.000 bus- en treinstations in heel Europa, en wetende dat er, anders dan bij de luchtvaartindustrie, geen enkel ander online zoek- en boekplatform voor reizen  bestaat, is het echt noodzakelijk om in de technologie te investeren om dit nieuwe platform te ontwikkelen".

GoEuro is momenteel aanwezig in 11 Europese landen die samen 400 miljoen inwoners hebben. Het bedrijf biedt een tool waarmee men online reizen kan opzoeken en reserveren, en die snel,  goedkoop, gemakkelijk in gebruik is, en die 340 bus- en spoorbedrijven omvat naast alle luchtvaartmaatschappijen. De vervoersmaatschappijen kunnen zo ook nieuwe klanten bereiken in de hele wereld.

Deze nieuwe investering zal het bedrijf toelaten om zijn groei in 2016 en verder nog te versnellen, met als belangrijkste bedoeling te investeren in de integratie van nieuwe partners en de ontwikkeling van het product, terwijl er ook nieuwe talenten aangetrokken worden voor het bedrijf en er nieuwe klanten verworven worden in Europa en de rest van de wereld.

 

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top