Connect with us
woman-sunglasses

Video

Ontdek de top 10 van de filmpjes die in België het meest bekeken werden op YouTube in 2015

Ontdek de top 10 van de filmpjes die in België het meest bekeken werden op YouTube in 2015

De eindejaarsfeesten naderen met rasse schreden. Het is het moment dat de lijstjes over het voorbije jaar binnenstromen en YouTube is er als eerste bij. Dit jaar wordt het podium ingenomen door muzikaal talent uit het binnenland. Het Eurovisie Songfestival  en de Vlaamse zenders voeren de hoogste toon.

2015 was duidelijk het jaar van erkenning voor de makers van content op YouTube, want niet minder dan de helft van de meest bekeken filmpjes werd gemaakt door deze videocasters.

De Belgen hebben altijd van humor gehouden, en blijven dat doen. Ook op YouTube zoeken we met zijn allen naar filmpjes die ons aan het lachen brengen. Norman, Cyprien en Mr. Seby zijn daar het bewijs van - met zijn drieën bezetten zij 5 plaatsen van de top 10. Norman en Cyprien, die verleden jaar voor het eerst in het klassement verschenen, hebben elk twee plaatsen in de top 10.

2015 staat ook in het teken van plaatselijke muziek. Stan Van Samang heeft de song "Een ster" van Christoff afgestoft in het kader van het programma "Liefde voor muziek". Hij maakte er een gouden plaat van en krijgt de zilveren medaille op het podium van YouTube. Loïc Nottet heeft spijtig genoeg dit jaar niet het Eurovisie Songfestival gewonnen - maar de Belgische bezoekers van YouTube hebben hem daar toch de eerste plaats gegund.

YouTube trekt een derde van alle internauten aan
YouTube wint nog altijd aan populariteit. De site telt momenteel meer dan een miljard gebruikers, dat wil zeggen bijna een derde van alle internauten wereldwijd. Elke dag bekijken zij honderden miljoenen uren aan video. En het aantal bezoekers dat dagelijks op YouTube surft is met 40% gestegen in vergelijking met verleden jaar.

YouTube is het ideale kanaal om de 18 tot 49-jarigen te benaderen. In de Verenigde Staten bereikt YouTube deze groep beter dan gelijk welke tv-zender. Het voordeel is dat de gebruikers kunnen kijken naar wat hen echt interesseert. En eens ze begonnen zijn met kijken, stoppen ze niet meer. De gemiddelde kijkduur van een mobiele sessie bedraagt nu meer dan 40 minuten.

Dit zijn de populairste video`s van België uit 2015:

 

 

1. Loïc Nottet - Rhythm Inside (Belgium) 2015 Eurovision Song Contest

2. Kippenvel: dit doet Stan met `Een Ster` van Christoff | Liefde voor Muziek | VTM

3. Cyprien - Technophobe

4. Parodie Minions) Louane - JOUR 1

5. Love Has No Labels | Diversity & Inclusion | Ad Council

6. Norman - Les techniques de drague 2!

7. The Dangers Of Social Media (Child Predator Social Experiment) Girl Edition!

8. 100+ cars toys GIANT EGG SURPRISE OPENING Disney Pixar Lightning McQueen kids video Ryan ToysReview

 

 

 

9. Norman - L`internet de l`époque

 

 

10. Cyprien - Top Chef

YouTube is uiteraard ook gekend voor zijn muziekclips. Daarom werd dit jaar ook een ranglijst opgesteld van de populairste muziekclips. "See you again" van de 23-jarige componist Charlie Puth en van Wiz Khalifa klom razendsnel naar de top van de wereldwijde hitlijsten. Deze song, die een hulde brengt aan de overleden acteur Paul Walker en de titelsong werd van de blockbuster Fast and Furious 7, was oorspronkelijk geschreven tegen pesters, om balsem te smeren op het hart van de slachtoffers van pesterijen. Wat ook opvalt is dat de rap en R&B duidelijk in de smaak vallen bij de Belgische gebruikers van YouTube, en dat met name de Franse rap hier veel succes kent.

 

1. Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack

2. Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ) (Official Music Video)

3. Ellie Goulding - Love Me Like You Do (Official Video)

4. David Guetta - Hey Mama (Official Video) ft Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack

5. Maroon 5 - Sugar

6. Kendji Girac - Conmigo

7. Soprano - Clown [Clip Officiel]

8. Taylor Swift - Bad Blood ft. Kendrick Lamar 

9. Sia - Elastic Heart feat. Shia LaBeouf & Maddie Ziegler (Official Video)

10. Zara Larsson - Uncover

 

 


 

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top