Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Waarom Samsung een heel moeilijk jaar 2016 verwacht

Waarom Samsung een heel moeilijk jaar 2016 verwacht

Samsung Electronics heeft verklaard dat het voor het jaar 2016 moeilijke omstandigheden voor zijn activiteit verwacht, omwille van de slabakkende wereldeconomie en de harder geworden concurrentie op belangrijke markten zoals geheugen en smartphones.

In een persbericht legt de Zuid-Koreaanse elektronicareus uit dat zijn CEO, Kwon Oh-hyun, in een boodschap aan de personeelsleden van de groep naar aanleiding van het Nieuwe Jaar, verklaard heeft dat de wereldwijde groei dit jaar aan de zwakke kant zou blijven en dat sommige onzekere factoren, zoals financiële risico’s met betrekking tot opkomende landen, nog sterker zouden worden.

Zijn boodschap bevat geen enkele voorspelling met cijfers, maar wakkert de vragen aan rond de kwaliteit van de financiële resultaten van Samsung voor het trimester oktober-december.

Kwon heeft tevens verwezen naar een sterkere concurrentie voor de voornaamste activiteiten van de groep, zo heeft Samsung verduidelijkt

De groep moet vrijdag zijn verwachtingen publiceren voor de resultaten van het vierde trimester 2015. Samsung had einde oktober gezegd dat de operationele winst van het trimester lager zou zijn dan bij de periode juli-september, wat de groepij verklaarde door een seizoensgebonden daling van de vraag naar elektronische componenten.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top