Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Mark Zuckerberg gaat een huisrobot ontwerpen

Mark Zuckerberg gaat een huisrobot ontwerpen

Mark Zuckerberg, die elk jaar een nieuwe persoonlijke uitdaging aangaat, heeft zijn nieuwe project onthuld in een boodschap op Facebook, het sociale netwerk dat hij opgericht heeft.

De CEO van Facebook kondigde zondag aan dat hij in 2016 van start zou gaan met het bouwen van een robot met geavanceerde programma’s, die zijn huis moet beheren en hem moet helpen bij zijn werk.
“Denk aan iets zoals Jarvis in Iron Man”, zo schreef Mark Zuckerberg, daarbij verwijzend naar de robot-butler van Tony Stark in de gelijknamige filmtrilogie.
De oprichter van Facebook is van plan om eerst te bestuderen wat er al bestaat, om vervolgens aan zijn Artificial Intelligence (AI) in de vorm van een butler te leren om zijn stem te begrijpen, zodat hij kan leren om alles in het huis te bedienen: muziek, licht, temperatuur.
De butler zal ook de gezichten kunnen herkennen van de vrienden die toestemming hebben om binnen te komen. De assistent zal ook data visueel moeten kunnen weergeven om Mark Zuckerberg te helpen bij zijn werk.
Tot de andere uitdagingen die Mark Zuckerberg zich de laatste jaren gesteld had, behoren het lezen van twee boeken per maand en het leren van Chinees.
(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top