Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Oculus Rift vanaf vandaag in pre-order beschikbaar

Oculus Rift vanaf vandaag in pre-order beschikbaar

Oculus, een filiaal van Facebook, heeft aangekondigd dat de verkoopprijs van de Rift, zijn virtual reality headset voor het grote publiek, 699 euro zal bedragen, exclusief leveringskosten. Te duur volgens sommigen, maar de prijs zou gerechtvaardigd zijn door de hoge productiekosten.

De Rift zal vanaf 28 maart beschikbaar zijn in 20 landen, van Australië en Japan tot Canada, Frankrijk en uiteraard de Verenigde Staten, zo vermeldt het bedrijf op zijn website. Wie een pre-order ingeeft op de site krijgt echter te lezen dat de levering pas in mei geschieden zal. De Rift zal al wel in april beschikbaar zijn in enkele verkooppunten, zo voegt het blog van Oculus eraan toe.

De headset zal geleverd worden met een koptelefoon, micro, sensor, een bediening voor de videogame-console Xbox One, alsook een "Oculus Remote", een soort afstandsbediening waarmee men in de virtuele winkel van een bedrijf kan navigeren of 360° video content kan ontdekken.

Oculus zal de headset ook verkopen met een computer die aangepast is voor het gebruik ervan, en dat vanaf 1.499 dollar.

"Nog dit jaar zullen er meer dan 100 virtual reality games en andere ervaringen zijn", heeft Mark Zuckerberg van zijn kant gezegd, de CEO van Facebook, in een posting op het sociale netwerk.

De hoge prijs wordt gerechtvaardigd door de productiekosten op grote schaal, die extreem hoog zijn en dat nog lange tijd zouden blijven.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top