Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Netflix voegt 130 landen toe aan zijn palmares en wordt eindelijk wereldwijd

Netflix voegt 130 landen toe aan zijn palmares en wordt eindelijk wereldwijd

Netflix heeft woensdag zijn on-demand videodienst uitgebracht in meer dan 130 landen. Het Amerikaanse bedrijf versnelt daarmee zijn internationale ontwikkeling om de vertraging van de groei in de VS te compenseren.

Tijdens een presentatie op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas woensdag heeft CEO Reed Hastings verklaard dat India, Rusland, Nigeria en Saudi-Arabië voortaan ook toegang hadden tot zijn diensten. Netflix, dat ook eigen programma`s produceert zoals de reeks "Narcos", was tot woensdag beschikbaar in een zestigtal landen. Het bedrijf heeft gezegd dat het tegen het einde van het jaar hoopt aanwezig te zijn in 200 landen.

De grote afwezige blijft de Chinese markt, waar Netflix zegt verschillende opties te onderzoeken. In juli had het bedrijf laten weten dat de voor 2016 voorziene lancering in China uitgesteld zou kunnen worden. De "streaming" dienst zal echter evenmin beschikbaar zijn in de Krim, Syrië en Noord-Korea, omwille van beperkingen opgelegd door de Amerikaanse overheid.

In India, het tweede meest bevolkte land ter wereld, wordt Netflix aangeboden aan een beginprijs van 500 roepies (ongeveer zeven euro) per maand. Twee andere abonnementsformules worden aangeboden aan 650 en 800 roepies. In België, waar Netflix in 2014 gelanceerd werd, bedraagt het basisabonnement 8,99 euro per maand.

(Via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top